Om

JORDISK vil genskabe forbindelsen mellem jord, bønder, planter og forbruger. Vi begyndte med et ønske: Vi vil skabe liv. Liv i jorden gennem humusopbyggelse og næringsrig jord til mikroliv, liv over jorden i form af planter og blomster som føde for mennesker, dyr og insekter og sidst men ikke mindst liv i vores tarmflora i form af sunde bakterier fra næringsrige, fermenterede produkter.

På en mark mellem nyplantede valnøddetræer ved foden af Jernhatten i Syddjurs Kommune dyrker vi – Nina, Bjarke og Nanna – økologisk kål og andre grøntsager. Kålen fermenterer vi for at styrke cirkulationen af mikrobiologi og sunde bakterier – i jorden, i naturen og i os. Det sker gennem vild fermentering, hvor kålen transformeres til velsmagende og næringsrig kraut, der skal bidrage til større smagsoplevelser rundt omkring i de danske hjem.

Jamen, hvorfor?, spørger du nok.

Vi vil sprede mere viden om dyrkning af jord og grøntsager. Simpelthen. Vi håber på at inspirere dig til selv at gå igang med at forbedre din lokale jord og dyrke dine egne grøntsager. Måske endda lysten til at undersøge den fermenterede kåls rige kulturhistorie, som spænder vidt fra stærk kimchi i nedgravede koreanske lerkrukker til bleg, tysk surkål i strimler. Svinger vi os op på den helt høje klinge, håber vi på at kunne give dig en lyst til at forstå den direkte forbindelse mellem vores fermenterede produkter og en øget CO2-lagring i jorden. Men alright, du behøver selvfølgelig ikke at elske kål helt lige så højt som os. Du kan også bare spise noget kraut, fordi det smager godt. Helt simpelt.

JORDISK er altså grundlagt ud fra et ønske om at give mere, end vi tager – fra jorden og vores omgivelser generelt. JORDISK er et forsøg på at skabe en stærkere forbindelse til den jord, vi alle lever på og af, men også en drøm om at opnå en dybere relation til den mad, vi spiser.